Христо Гаджев: Няма как армия, която върши зверства, да има паметник в центъра на София

Той отправи критики към кабинета "Петков", че са имали грешен подход, колебливата политика и объркване, което са създали в обществото

Христо Гаджев, ГЕРБ
Христо Гаджев, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Първоприемвникът на съветската армия върши нещата, които са вършили Вермахта и SS през Втората световна война – разстрели на невинни, отвличания. Няма как армия, която върши тези зверства, които виждаме, да има паметник в центъра на София. Второ така и не разбрах от какво точно са ни освободили Съветската армия през 1944 г.". Това коментира по NOVA NEWS кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

 

Запитан какво очаква да е решението на областния управител, Гаджев каза: "Мисля, че няма да има никаква дейност, поне докато този човек е областен управител, или поне до април месец".

 

Той отправи критики към кабинета "Петков", че са имали грешен подход, колебливата политика и объркване, което са създали в обществото. "Това доведе до всички следващи спекулации и разнопосочни мнения в обществото", каза Гаджев.

 

Според него България има възможност да помага, въпросът е дали има желание. "Дали ще се възползваме от всичките механизми, които са ни предложени през последните месеци, да ни подпомогнат, ако ние подпомогнем Украйна – това не се случва вече второ правителство", каза Гаджев.

 

Бившият председател на парламентарната комисия по отбрана в 48-то НС беше попитан и за желанието на ЕС да осигури 155 милиметрови снаряди, а разходите да бъдат възстановявани от европейския механизъм за мир, Гаджев каза: "Това, което вкарахме и в решението на НС през декември, България може да се включи. Това зависи от правителството и разговорите. България може да помогне с тези (снаряди, ,бел. ред.), които има в запас. Според анализите на МО голяма част от тях предстои да излязат от срок на годност. Можем да предложим да се дефектират в държавни заводи тази стари боеприпаси, да се види дали стават и ако стават, да се предоставят", коментира кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС.

 

Запитан за ареста на строителния предприемач Велико Желев, Гаджев каза, че не смята, че ГЕРБ ще понесе щети. "Не виждам защо. Много хора направиха политически кариери като обясняваха колко са зле поръчките през инженеринг, дори министър Шишков с това започна политическата си кариера в първото служебно правителство. А през декември даде 1 милиард лева, без инженеринг, на същите фирми", каза Гаджев.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени