Христо Гаджев: Откакто Рашков е в МВР, мигрантският натиск се засили

От ГЕРБ изпратиха запитване към министър Бойко Рашков за охраната на границите

Христо Гаджев
Христо Гаджев Източник: NOVA
Бяхме в центровете в Любимец и Харманли. И двата центъра се запълват доста бързо - в центъра на ДАБ в Харманли от около 100 човека, колкото са били в началото на миналата седмица, вече са над 500, т.е. 4 пъти е нараснал броят им за една седмица. Другият център, който е в Любимец, капацитетът му е запълнен на максимум и вече се използва разширената му част с караваните. Това каза в сутрешния блок на NOVA народният представител от ГЕР-СДС Христо Гаджев. 
 
Това означава, че през  последните няколко седмици и особено от началото на юли, натискът върху България се е засилил. Очевидно не се действа добре за охраната на границата, коментира Гаджев и даде статистика на МВР в полза на тази негова теза - от близо 470-480 души, които са заловени в началото на месеца, само 130 са заловени на границата, т.е. всички останали са заловени във вътрешността на страната. 
 
"Това, което нас ни безпокои, е, че охраната на границата е отслабена и мигрантите успяват да влизат спокойно. Какви мерки взима МВР, за да предотврати това? Оградата е само елемент от охраната на границата", подчерта той.
 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени