Христо Гаджев: Откакто Рашков е в МВР, мигрантският натиск се засили

От ГЕРБ изпратиха запитване към министър Бойко Рашков за охраната на границите

Христо Гаджев
Христо Гаджев Източник: NOVA
Бяхме в центровете в Любимец и Харманли. И двата центъра се запълват доста бързо - в центъра на ДАБ в Харманли от около 100 човека, колкото са били в началото на миналата седмица, вече са над 500, т.е. 4 пъти е нараснал броят им за една седмица. Другият център, който е в Любимец, капацитетът му е запълнен на максимум и вече се използва разширената му част с караваните. Това каза в сутрешния блок на NOVA народният представител от ГЕР-СДС Христо Гаджев. 
 
Това означава, че през  последните няколко седмици и особено от началото на юли, натискът върху България се е засилил. Очевидно не се действа добре за охраната на границата, коментира Гаджев и даде статистика на МВР в полза на тази негова теза - от близо 470-480 души, които са заловени в началото на месеца, само 130 са заловени на границата, т.е. всички останали са заловени във вътрешността на страната. 
 
"Това, което нас ни безпокои, е, че охраната на границата е отслабена и мигрантите успяват да влизат спокойно. Какви мерки взима МВР, за да предотврати това? Оградата е само елемент от охраната на границата", подчерта той.
 

Още от "Политика"

Мария Габриел на аудиенция при Н.В. крал Абдула II, крал на Хашемитско кралство Йордания

Акцент на дискусията бяха подобряването на търговско-икономическото сътрудничество, новите технологии и иновациите, сътрудничеството в сферата на отбраната и др.

Прочетете повече прочетете повече

Ген. Попов за забавената помощ за Украйна: На закрито заседание на Комисията по отбрана да се види кой не си е свършил р

Има вероятност при пристигане на новите F-16 България да няма готова инфраструктура за тях. Ще изпаднем в неловко или тежко положение, предупреди той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени