Христо Гаджев: Позицията на Кирил Петков е като на лешояд над украинското страдание

"Ние продаваме, а не предоставяме нещо, което е крайно необходимо", заяви Гаджев

Христо Гаджев, ГЕРБ
Христо Гаджев, ГЕРБ Източник: Zonanews

В "Здравей България" по NOVA опозиция срещу управляващи. Изнася ли тайно България оръжие за Украйна? Гости в студиото – Христо Гаджев от ГЕРБ и Калоян Икономов ПП "Продължаваме промяната.

 

"Износът се е утроил. Казахме миналата седмица, че най-вероятно стига до Украйна. Вчера Нинова нарече Борисов лъжец. В дебата се появи и Ню Йорк таймс. Дадохме пример за подобна разрешена сделка за 600 000 гранати, изнесени с украински самолет до украинско-полската граница", каза Христо Гаджев.

 

Водеща: 100% сигурно ли  е това? Нали Полша е крайният потребител.

"България може да поиска проверки и да откаже износ. Ако има съмнения Комисията може да поиска проверки" - поясни Гаджев.

 

Водеща: 600 000 не е ли много?

"Това са двата полета, които посочихме. България е един от най-големите производители на боеприпаси. Ние сме сериозна държава във военното производство.

 

Позицията на Кирил Петков е като на лешояд над украинското страдание. Ние продаваме, а не представяме нещо, което е крайно необходимо", заяви Гаджев.

 

Водеща: За да няма лицемерие, ние трябва да си спрем износа ли?

Христо Гаджев: "Убеден съм, че държавата подпомага с тези сделки Украйна, но защо по този лицемерен начин. Добре е, че България го прави, но не трябва да е по този начин.

 

Водещ: При решение в НС за ли сте тематична коалиция само по този въпрос?

"Първи внесохме предложение и е логично да подкрепим. МС не иска да поеме отговорност. ДБ също внесоха. Ние ще подкрепим предложение за военна помощ, въпреки че не всички избиратели на ГЕРБ са съгласни с това, напомни Гаджев. 

 

Ще дарите ли заплата?

Не стана ясно дали Кирил Петков не е жертва на нигерийска измама. Безсмислено е да се събират пари по този начин, смята депутатът. 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени