Христо Иванов-Бойкикев дава назад: Ще поискаме бонусът за депутатите да отпадне въобще

Най-вероятно това беше опит да си осигурят максимални доходи, докато са народни представители, защото не се знае кога пак ще видят парламента отвътре

Иво Мирчево и Христо Иванов
Иво Мирчево и Христо Иванов

"Демократична България" ще предложи да отпадне въобще възможността за изплащане на бонуси на депутатите при изпълняването на важни за страната задачи. Това заяви Христо Иванов пред медии в кулоарите на парламента. Той определи спекулациите в медиите, че по предложение на ДБ депутатските заплати са скочили над 10 хил. лв. като "грозна лъжа", но като доказателства даде объркани и крайно противоречиви обяснения защо мисли така.

Според него досега е бил огроничена възможността за допълнителни плащане. Ставало дума за текст, който и сега съществувал в правилника, в който се предвиждала възможност, при необходимост и когато се изпълняват важни за страната задачи, да има допълнително заплащане. Въпросът е, че трудно може да се каже коя задача е важна и коя - не толкова. Казано иначе - всичко, което ДеБъ предлагат търпи много субективно тълкуване. А като се знае, че много от тази група доскоро са преживявали със спорадични, фрагментарни доходи, става пределно ясно, че те просто се опитат да си осигурят максимални доходи, докато са народни представители, защото не се знае кога пак ще видят парламента отвътре. 

Нямам представа какво е заплащането на депутатите и със сигурност трябва да се направи адекватна оценка на техния размер и пропорционалност и да се вземе решение без излишен популизъм, коментира още Иванов. Не сме дошли тук да забогатяваме, така че със сигурност ще направим това усилие, опита се да прикрие истинската причина за това тяхно предложение Бойкикев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени