Христо Иванов-Бойкикев: Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже

С предложенията за министри коминтерновският наследник искаше да запази квотата на кръга "Капитал"

Христо Иванов
Христо Иванов

„Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже. И лъже според собствените си примитивни представи за разпределяне на дялови участия във властта и партийни проекти. Предложихме конкретна формула за подкрепа за решаването на стратегическа национална задача. И тя беше панически отблъсната”. Това написа видният коминтерновски наследник и съпредседател на криптокомунистическото образувание "Демократична България" Христо Иванов в личния с профил във Facebok.

 

И само няколко реда по-надолу той си противоречи, защото пише следното:
"Поставихме ребром горните принципни въпроси и предложихме единствено възможното решение за ключовия персонален въпрос: привличане на успешните министри от служебното правителство в новия кабинет, ако за него ще се търсят нашите гласове", т.е. ДБ искат парчета от баницата, но формулират това като "привличане на успешните министри от служебното правителство". Истината е, че това беше квотата на кръга "Капитал" и Прокопов - задкулисният диспечер на криптокомунистическото образувание "Демократична България". 

За да разберете, че става дума точно за "парчета от баницата" е достатъчно да се види какво е променене в Плана за възстановяване и устойчивост - предвидени са огромни сума за такива бизнеси, в които хора от кръга "Капитал" има солидно представителство. 


 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени