Христо Иванов: Искаме да работим с БСП

Борисов се опитва да стане Доган, вади Даниел като сламен човек

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: bTV

Съпредседателят на криптокомунистическата формация ДБ Христо Иванов-Бойкикев на няколко пъти отказа да коментира в студиото на bTV думи на Корнелия Нинова с аргумент, че очакват формиране на "мнозинство на промяната". "Искаме да работим заедно с БСП", изплю камъчето Христо Иванов в предаването "Тази сутрин" и отказа да отговори подробно на няколко въпроса, засягащи решения на Корнелия Нинова от последните дни.

 

"Не сме получавали предложение за разговори с ГЕРБ. Щом ще си говорим през медиите, да кажа ясно, че сме създали ДБ за борба с модела "Борисов". Няма да подкрепим управление с мандата на ГЕРБ. Даниел дори не си представи кабинета. Борисов се опитва да стане Доган, вади Даниел като сламен човек. Идеологическо сходство между нас ли е записът на Борисов, че е хубаво да си прост в политиката? Как смята Митов да се справи с чекмеджетата, със съмненията за корупция за Борисов и другите от ГЕРБ? Той е кукла на конци на Борисов", продължи с втърсналите опорки Бойкикев.


"Въпросът е не кой и колко е бил на протестите, въпросът е кой работи за създаване на правителство на промяната - това е притеснително, което прави Нинова. Корнелия Нинова взривява тази възможност", атакува Нинова Бойкикев, но веднага смекчи тона, с оглед на ясно заявеното желание от него да се работи с БСП и сегашния й председател. Той отказа да коментира мълчанието на Слави Трифонов. "Да спрем взаимните атаки, защото това помага само на ГЕРБ", призова Христо Иванов. "Предварителни условия няма да поставяме на ИТН - трябва да бъде излъчен кабинет на промяната. Мнозинства за избиране на какъвто и да е кабинет ще се намерят", добави още той.

 

Той заяви, че искат създаване на парламентарна комисия за "Росенец". "Днес ще търсим подписи за анкетна комисия за Росенец. Там е най-ясната илюстрация на модела Борисов", завъртя познатите опорки Христо Иванов. И добави, че твърденията за договорка между ДеБъ и ДПС били "безумни". 

 

"Корнелия ако е имала информация за готвени назначения, да беше съгласувала намеренията си за мораториум. Това, което е предложила, е конституционно непригодно. Важно е да работим заедно при всички различия помежду ни, иначе нетният резултат е, че Корнелия позиционира ДПС отново като златен пръст и се питам защо тя прави това. С 27 депутати няма как да сме кандидати за трети мандат, има логика на решенията на държавния глава", завърши съпредседателят на ДБ.

 

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени