Христо Иванов: На 4 май в НС ще се гласува военната помощ за Украйна

По думите му заявките на ГЕРБ-СДС и ДПС дават повод за очакване тази версия на решението да получи достатъчна подкрепа

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Zonanews

"Ние ще се възползваме от възможността, която имаме - всяка първа сряда в месеца да вкарваме по една точка в дневния ред на парламента. Ще вкараме на 4 май проектите за решение в пленарна зала и ще настояваме да се гласува точката във вариант, в който става дума за военна помощ за Украйна", заяви пред БНР коминтерновският наследник Христо Иванов.

 

По думите му заявките на ГЕРБ-СДС и ДПС дават повод за очакване тази версия на решението да получи достатъчна подкрепа.

 

"България трябва да подпомогне усилията на Украйна. Всички страни от НАТО, с изключение на Унгария, са дали военна помощ. В момента това е възможност не само да се отблъсне руската агресия, но и възможност България да направи скок в модернизацията на въоръжените си сили, от което има огромна нужда", коментира Иванов. 

 

Той обясни, че последният пакет американски помощи е така формулиран, че предвижда средства за ускоряване на модернизацията на въоръжените сили на страните от Източна Европа и ние имаме интерес да се включим в това, "но не може да стане като лицемерничим".

 

"Трябва ясно да заявим, че даваме военна помощ за Украйна - и с дарения, и като продаваме абсолютно легитимно".

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени