Христо Иванов: Нямаме война с ДПС

Пеевски не може да преживее, че ние опитваме да сложим на масата ясни правила, каза съпредседателят на "Демократична България"

Христо Иванов, ПП-ДБ
Христо Иванов, ПП-ДБ Източник: Zonanews

Нямаме война с ДПС. Пеевски не може да преживее, че ние опитваме да сложим на масата ясни правила, да сложим на масата някакви стандарти, да сложим на масата яснота за това как се носи политическа отговорност. Затова е цялата тази истерия. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

 

"Очевидно много болезнено преживява идеята, че 100-те процента контрол, който досега е свикнал да смята, че му се дължат, вече не могат да продължат по този начин", добави той.

 

"Технологията на това, което Пеевски прави, е проста. Той се опитва да въвлече всички в един отвратителен кален скандал. Да почне да цитира някакви измислици, полуизмислици, подбрани полуистини, с което да накара да отговаряме на тях", добави Иванов. Според него това ще въвлече всички и ще направи невъзможно продължаването на управлението.

 

"Той го прави, защото не може да приеме, че трябва да има ясна договорка за това как ще се носи отговорност за разпределението оттук нататък на кадровите решения, как ще се носи отговорност за разпределението на отговорността, а не на позициите, не случайно атакува гражданския сектор, защото е ясно, че единственото място, откъдето биха могли да дойдат някакви неутрални предложения за хора, които не са партийно зависими, са този тип организации и той не може да приеме това", посочи още Иванов.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени