Христо Иванов отговори на Пеевски, оправдава се за делкането

Пеевски обяви по-рано пред медиите, че е отказал на Христо Иванов "делкането"

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Zonanews

Ние се опитваме да разговаряме с ГЕРБ за наистина важна тема като реформите, регулаторите, борбата с корупцията, и изведнъж Делян Пеевски се "самовзривява" с поредния фойерверк от безвкусни пошлости. Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира пред журналисти в парламента думите по-рано на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски

 

Пеевски обяви пред медиите, че е отказал на Христо Иванов "делкането", а Иванов и олигарсите зад него искат да превземат прокуратурата.

 

"Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат проуратурата. Олигархията иска да завладее и КОНПИ. Логично е регулаторите да са на всички, а не да бъдат делнати. Христо Иванов, който седеше в скута ми и пиеше мазно турско кафе, докато се случи Конституцията и направим промените в нея, които вече са факт, сега в интервю за "Дневник" казва, че пак щял да извади темата ДПС. Коя тема бе, приятелю Христо. Всичко свърши, вие сте ми ясни. Маските трябва да паднат",  заяви Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

 

Иванов не отрече, че е предлагал подялба на регулаторите. И определи предложението от меморандума на ПП-ДБ до ГЕРБ за разпределение 50:50 на постовете като "ясни правила".

 

Ако на някого не му е ясно къде е проблемът, Пеевски го направи ясен - ДПС искат да бъдат скрит партньор на ГЕРБ при разпределението и не искат да има ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението - ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България", посочи Иванов.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени