Христо Иванов подава оставка (ВИДЕО)

Причината за оставката е слабият резултат на изборите на 14 ноември

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Правосъдие за всеки

Христо Иванов подава оставка като председател на "Да, България", обяви той в пряко включване по фейсбук. Изпълнителният съвет също подава оставка. Насрочва се Национален съвет на партията. До избор на ново ръководство старото ще продължи да изпълнява функциите си. Причината за оставката е слабият резултат на изборите на 14 ноември.

 

"Ще предложа на Националния съвет да бъде даден мандат на бъдещата парламентарна група на "Демократична България" да подкрепи мандат на "Продължаваме промяната", с които веднага да влезе в разговор, каза червеният коминтерновски наследник.

 

"Този резултат е много лош. Той вероятно ще изисква промяна на курса и на представителството. Да, вероятно сме разочаровали много избиратели, но никой друг не си поставя за цел да представлява демократичната общност", заяви още той.

 

Съпредседателят на ДБ подчерта обаче, че "Демократична България" като инструмент на демократичната общност трябва да бъде запазен. "Да назоваваме проблемите, но да пазим и инструмента", призова Христо Иванов.

 


Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени