Христо Иванов призна - не виждал работеща формула за създаването на евентуален нов кабинет в рамките на този парламент

"Демократична България" може да не подкрепи правителство на малцинството

Христо Иванов, ДБ
Христо Иванов, ДБ Източник: Zonanews

"Демократична България" ще обсъди внимателно дали би подкрепила правителство на малцинството, каквото се кани да направи премиерът Кирил Петков, коментира в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на т.н. "разградската десница" Христо Иванов.

 

"Това е въпрос на внимателно обсъждане, защото какво значи правителство на малцинството в един парламент, в който има такъв набор от политически сили. При всички положения трябва да има някаква формула за търсене на подкрепа, за да не изглежда тя въпрос на някакви пазарлъци", заяви Иванов.

 

И подчерта - "Демократична България" била винаги много предпазлива относно това да се рискува с плаващи мнозинства в политическа ситуация като настоящата.

 

"Първо трябва да обсъдим формулата, за да разберем колко време може да се случи такова правителство на малцинството", посочи още народният представител.

 

Христо Иванов призна - не виждал работеща формула за създаването на евентуален нов кабинет в рамките на този парламент. "Нека, ако някой мисли, че има такава, да излезе от бункера и да поеме отговорност пред хората с ясна визия за това, което предлага."

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени