Христо Иванов: След разговор с господин Бойко Борисов диалогът е възобновен

След промяната в Конституцията беше заложен един стандарт, че регулаторите трябва да бъдат независими, заяви депутатът

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Zonanews

 Когато едно мнозинство е толкова сложно създадено, единственото което може да го държи в работен режим, са общите приоритети. Това заяви Христо Иванов от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) в предаването "Панорама" по БНТ.

 

"След промяната в Конституцията беше заложен един стандарт, че регулаторите трябва да бъдат независими. Трябва да комбинираме политическа отговорност с гаранция, че хората, които ще изпратим там, ще имат високи морални качества", изтъкна той.

 

"Ние описваме една безпрецедентна процедура и гарантираме, че не само партиите в парламента, но и организации в съответната област, ще могат да правят предложения. След това искаме да има отделна проверка дали има причина за корупция, след това - професионалните качества. И накрая се сяда, за да се изрази политическо решение. Въпросът е да е ясно кой зад кого застава", заяви той. Както се оказва в родния политически живот, каквото и да правиш, каквото и да твърдиш от парламентарната трибуна или малкия екран, излезе ли ти "красно име", иди после доказвай кой, кога, с кого и защо, заяви Иванов по повод думите на Делян Пеевски.

 

Той заяви, че "липсата на негарантиран пай" накарала Пеевски да се "самовзриви". "Този тип политическо поведение трябва да бъде прекратен. Защото в своята дълбочина е опит за шантаж... Ако някой си мисли, че има право да получава пай и дял и да няма прозрачност за това, което се случва...", категоричен бе съпредседателя на ДБ.

 

"Днес господин Бойко Борисов ми се обади и аз се радвам, че възобновихме диалога. България трябва да има правителство и сега е моментът да водим преговори".

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени