Христо Иванов за ИТН: Да не си мисли някой, че ние сме смокинов лист, зад който да се скрие друга форма на управление

Вчера Тошко Йорданов обвини Христо Иванов и Мая Манолова в играене на мръсни игри

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: NOVA

"Цялото изказване на г-н Тошко Йорданов от трибуната беше аплодирано бурно от ГЕРБ и ДПС. Не си спомням, когато аз говоря в парламента, те да ми ръкопляскат. Получи се разминаване между твърдения и реалности”. Това заяви в студиото на "Здравей, България" по NOVA председателят на "Демократична България" Христо Иванов.

 

Припомняме ви, че вчера Тошко Йорданов обвини Христо Иванов и Мая Манолова в играене на мръсни игри и попита от трибуната на парламента какво се е случило с ДБ през последните дни.  Той обяви, че са готови да продължат разговорите, но паралелно с това отправи нова порция критики.

 

"Искаме ясен анагжимент как се структурира едно ясно мнозинство в НС. За нас хората не са без значение. Хората, които ще влязат в едно управелние не може да бъдат някакви "пощенски кутии" или някакви изпълнители, които няма никакво значение какви са. Хората са политика. Те трябва да са с доказана биография, че могат да казват не на тази система", добави той. 

 

"Ако поставим равен знак между ДПС и ГЕРБ и ги изолираме от възможността да влияят върху управлението, ние сме готови да продължим разговорите и да дадем подкрепа на този кабинет", поясни Иванов. На въпрос дали има сигнали, че някой използва ДБ, съпредседателят на партията отговори, че това не го интересува. Той определи консултациите с ИТН като неструктурирани.

 

"Ако сме готови да изолираме ГЕРБ и ДПС, ще продължим разговорите, но нека да си говорим на политически език", призова Христо Иванов. "Да не си мисли някой, че ние сме смокинов лист, зад който да се скрие друга форма на управление", каза още съпредседателят на ДБ. 

 

По думите му те имат една абсолютно последователна позиция по отношение на това как трябва да изглеждат условията, за да дадат подкрепа на управление. 

 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени