Христо Проданов: Би било безотговорно Нинова да подаде оставка сега

БСП под никаква форма няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, категоричен бе Проданов

Христо Проданов
Христо Проданов Източник: NOVA

"Би било безотговорно лидерът на БСП да подаде оставка в този момент. Причините са две – първо заради самата партия и второ заради държавата, защото предстои формирането на ново правителство. Г-жа Нинова беше избрана преди 5 месеца от 80 % от социалистите в партията". Това заяви в предаването "Здравей, България" по NOVA Христо Проданов от БСП.

 

"Всички партии заявяваха, че са "за" отстраняване на сегашното управление. Ако това все е още е така, може да се говори за подкрепа на правителство с мандата на "Има такъв народ", поясни той на въпрос дали партията би подкрепила мандат на "Има такъв народ" в коалиция с "Изправи се! Мутри вън" и "Демократична България".

 

БСП под никаква форма няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, категоричен бе Проданов. По думите му, ако се наложи, ще има нови избори. Според него всички партии, с изключение на "Демократична България" и "Има такъв народ", са губещи на тези избори. "Никоя от партиите обаче не говори за оставки и политическа отговорност", поясни той.

Още от "Политика"

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

"Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ", каза още Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени