Христо Проданов: БСП и ДБ имат шанс за правителство, бихме предложили Нинова за премиер

Според него не е много почтено Радев да обвинява лидера, който го е създал

Корнелия Нинова, Христо Проданов, Калина Константинова
Корнелия Нинова, Христо Проданов, Калина Константинова Източник: Zonanews

Правителство на Никола Минчев има шанс за доста повече от 121 депутата. Това заяви за NOVA NEWS Христо Проданов, министър на туризма в оставка от БСП

По думите му е постижимо да се направи ново правителство, което да работи в същата реформаторска посока. "БСП и ДБ имат шанс да направи правителство чрез разговори, тези на ИТН са много по-малки. След разговори ще бъде излъчен премиер. Ние бихме предложили Нинова. ", подчерта той. И уточни, че България търгува с оръжие с 65 държави, но сред тях не са Украйна и Русия.

"Трябва да възобновим разговорите с "Газпром" заради националния интерес и по-добрите цени за гражданите", смята Проданов.

Според него не е много почтено Радев да обвинява лидера, който го е създал. "Неговият тип изказвания отвращават хората от политиката и не ходят да гласуват. Можем да попаднем в спирала от избори и при по-ниска избирателна активност да върнем ГЕРБ на власт. Заедно с ДПС и "Възраждане". Би следвало още от понеделник да започнат нови разговори за сформиране на правителство", коментира министърът в оставка.

Относно постигнатото в повереното му министерство той спомена това ваучерите за храна да важат и за туризъм. "Ще бъда щастлив чрез тази мярка 300-400 милиона лева да останат в туризма", отбеляза Проданов.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени