Христо Проданов: Секретарят на Радев Николай Копринков е в основата на проекта на Петков и Василев

Говорили са с наши членове за подкрепа на новата формация, потвърди Проданов

Христо Проданов
Христо Проданов Източник: NOVA

"Кирил Петков и Асен Василев са разговаряли с наши членове и структури в цялата страна. Но хората в БСП са мъдри и коректни хора. Не смятам, че тези хора ще постигнат някакъв успех. Това, което виждаме като заяви, е, че тези хора са по-скоро десни", заяви в ефира на "Събуди се" Христо Проданов от БСП. Според него не е редно да се правят изводи дали президентът е знаел за политическия проект на Петков и Василев, или зад гърба му те са получили подкрепа от съветници на Радев.

 

"При нас няма ревност. Ние не се отнасяме собственически към своите членове. Всеки в БСП има глава на раменете си и може да мисли. Идеята е, че искаме да има открити взаимоотношения между БСП и президентската институция. Преди 5 години заявихме, че под никаква форма няма да се месим в делата на президента. Това го направихме, искахме същото коректно отношение", посочи Проданов. И добави, че преди от партията да информират обществото за тази информация, са се обърнали към Румен Радев.

 

Според левицата бившият член на БСП и секретар на президента – Николай Копринков, е в дъното на случващите се неща. А те били зад гърба на президента. "Копринков е бивш член на БСП и селски кмет от нашата партия. Той е на дъното на всичко, което се случва. Ако това което чухме от "Екогласност" – да им купят партията е вярно, то трябва да се запитаме това ли е новият морал. Кой стои зад тях и кой ги финансира? За всяка политическа формация е важно да печели своите гласове, избиратели, подръжници и членове на базата на политически послания, а не чрез пари. Мерси! Трябва да стане ясно какви са икономическите им интереси", каза още политикът от столетницата.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени