Христо Проданов: Сергей Станишев не е бъдещето на БСП

БСП няма да се срещат с контактната група на ГЕРБ за съставяне на правителство Плевнелиев-Паси, потвърди той

Христо Проданов
Христо Проданов Източник: Zonanews

Бившият министър на туризма от кабинета на Кирил Петков Христо Проданов не смята, че светлото бъдеще на БСП е свързано със Сергей Станишев. "Не ми е интересен Сергей Станишев, за да го коментирам в сутрешното студио", коментира той в ефира на bTV.

 

От думите му стана ясно още, че БСП няма да подкрепи кабинет с първия мандат. Социалистите също се обявиха за конструктивна опозиция. БСП няма да се срещат с контактната група на ГЕРБ за съставяне на правителство Плевнелиев-Паси.

 

Срещата на БСП с партиите в парламента вчера за бюджета за догодина не била политическа и не поставя основите на кабинет. Според Проданов изключително грешен подход в политиката е да се търси какво разделя партиите. Важните за теми за БСП за съставяне на правителство са бюджетът, доходите и цените. Ако коалицията между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" направи правителство, социалистите също ще бъдат конструктивна опозиция, отбеляза Проданов.

 

Христо Проданов не знае точно като какви се определят "Продължаваме промяната" в момента. Проданов очаква консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство да започнат следващата седмица. Ако вторият и третият мандат за съставяне на правителство отидат в други партии, тогава БСП отново ще се събере на Национален съвет, за да решат какво да правят.

 

Проданов коментира и изборът на БСП за кандидат за председател на парламента. Решението на БСП за председател на 48-ото Народно събрание ще бъде взето на Национален съвет на партията. Шефът на законодателния орган трябва да бъде хладнокръвен, с опит, да владее залата и да знае парламентарните процедури, поясни Проданов. 

 

"Никола Минчев се справяше добре с работата си в Народното събрание и също е добро предложение за председател на НС", оцени Христо Проданов.

 

По думите на Проданов всяка партия, която пожелае може да предложи кандидат за председател на Народното събрание, а след това депутатите да решат кого да изберат след гласуване.

 

Проданов предупреди, че ни очаква тежка зима с цената на тока, парното и храната. Има възможност да няма бюджет за догодина, каза още той.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени