Христо Терзийски: Системата на МВР не работи и това се вижда от поредицата случаи

"Сега липсата на контрол води дотам престъпниците да се чувстват безнаказани. Системата е тази, която води до такива случаи" - смята Терзийски

Христо Терзийски
Христо Терзийски Източник: Zonanews

 

"Днес се бях подготвил да честитя празника на българските полицаи, но всичко което се случва в МВР води до влошаване на ситуацията - отново става дума веройтно за липса на координация и на организация, каза Христо Терзийски в "Денят започва" по БНТ.

 

"Не мога да коментирам в детайли този случай, но предполагам, че става дума за липсата на координация, липсата на организация. Преди няколко дни е уволнен заместник-директор, който отговаря за охрана на държавната граница по претекст, че вече сме се справили с миграционния натиск. И политическото, и професионалното ръководство, е най-некадърното.

 

Системата на МВР не работи и това се вижда от поредицата случаи по пътищата в България и на границата", каза Христо Терзийски - бивш министър на вътрешните работи.

 

"Командироването на границата върши работа но ние бяхме направили организация. Сега липсата на контрол води дотам престъпниците да се чувстват безнаказани. Системата е тази, която води до такива случаи" - смята Терзийски.

 

Според него след като правителството на Борисов е подсигурило фондове за закупуване на техника за гранична полиция-автомобили, оборудване но това иска поддръжка. 2 години след това МВР така и не успя да осигури система за подпомагане работата на гранична полиция.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени