Хунтата наглее! Бойко Рашков: Ще се срещна със следващия главен прокурор!

Правителството обвини прокуратурата в намеса в работата на изпълнителната власт

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: МС

"Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор!". Това е отговори на въпрос на bTV вътрешният министър Бойко Рашков, запитан дали ще приеме поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи вчера. Предложението за работна среща от страна на главния прокурор идва на фона на изключително обтегнати отношения между институциите.

 

В момента е в ход акция на прокуратурата в МВР, като висш полицай вече е с обвинение за трафик на антики и пране на пари, докато в същото време служебното правителство обвини ПРБ в опит да се меси в изпълнителната власт, включително чрез привикване на шефовете на служби.

 

Вчера главният прокурор проведе срещи с новоназначения председател на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев и началника на ГДБОП Калин Стоянов. Минути по-рано пред журналисти говорителят на Министерския съвет Антон Кутев посочи, че Тончев е бил привикан на разпит в деня след назначаването си и обвини прокуратурата в намеса в изпълнителната власт.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени