И Елена Йончева поиска оставката на Корнелия Нинова

Няма лидер на европейска партия, който при подобен унищожителен резултат, да не си подаде оставката, настоява Елена Йончева

Елена Йончева
Елена Йончева Източник: БСП

Левите хора имаме дълг – не трябва да допускаме БСП да изпадне от активната политика. Левицата трябва да е в първите редици на промяната в България. С Корнелия Нинова начело на БСП вече е напълно ясно, че това не може да се случи. Председателят на партията заяви, че въпросът за оставката й не е поставян след изборите на 14 ноември. Днес аз го поставям. Поражението е тежко и избирателите ни го казаха три пъти. Единственото правилно решение е оставка на лидера - и не, не е необходимо някой изрично да я иска. Моралният компас на всеки отговорен политик налага оставката да бъде дадена - по собствена инициатива. Това коментира Елена Йончева, станала евродепутат основно благодарение на благосклонността на същата Корнелия Нинова. Обвинената в пране на пари в особено големи размери влезе в европарламента през 2019 г. и скоро се обърна срещу председателката на БСП. 

 

Елена Йончева акцентира, че резултатите на БСП показват – за трети път в последната година, че доверието в ръководството все повече спада. "След като на 11 юли 2021 г. партията получи близо 370 000 гласа, очакванията бяха, че няма как да стане по-зле. В неделя, 14 ноември, се видя, че има – очертава се подкрепа от по-малко от 200 000 души", добавя тя.

 

Няма лидер на европейска партия, който при подобен унищожителен резултат, да не си подаде оставката, настоява Елена Йончева. Левите хора в България не заслужават подобно унизително отношение, зове дъщерята на някогашния резидент на ПГУ-ДС в Брюксел 1967-72 г.

 

Йончева допълва: "Тя социалдемократите са в подем в цяла Европа. В България Корнелия Нинова превърна левицата в консервативна партия, близка до националистите и допусна тайни, а и не толкова тайни, сговори с ГЕРБ. В нейно лице никой не припознава промяната".

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени