И майката на Васил Терзиев кадър на ДС

Иглика Вельова е офицер от ПГУ в аналитичния център, в който постъпва секретна информация

Васил Терзиев
Васил Терзиев Източник: БГНЕС

И майката на кандидата за столичен кмет на ППДБ Васил Терзиев се оказа кадър на Държавна сигурност. Бивши служители на ДС припомниха, че в това няма нищо странно, тъй като обичайна практика било да се сродяват десарски кадри. За това спомагали и проучванията до "девето коляно” преди разрешение за брак, особено на ценните кадри, които трябвало да растат в кариерата.

 

Майката на Терзиев - Иглика Цекова Вельова, е била дългогодишен кадър - офицер в отдел 06 на ПГУ на ДС. Всъщност това е информационният и аналитичен център, в който постъпва цялата секретна информация от всички структури на ДС и МВР в страната.

 

Майката на Васил години наред е разполагала с достъп до свръхсекретна и важна информация, до която не са допускани случайни лица, съобщи бившият шеф на агенцията по досиетата Методи Андреев пред БГНЕС. Той обяви и че дядото на Васил по майчина линия Цеко Вельов Цеков е кадрови служител на МВР - Видин.

 

Още преди официалната номинация на Терзиев за кандидат-кмет на София от ППДБ, "Труд news” писа, че Александър Терзиев - бащата на Васил е бил офицер от ПГУ, който е работил в посолството ни в САЩ под прикритие. От 1952 до 1976 г. шеф на Трето главно управление е Васил Терзиев - дядото на кандитат-кмета на София от ПП-ДБ.

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени