И Надежда Йорданова разкритикува Денков

Министър-председателят сравни поведението на зърнопроизводителите с това на "терористи"

Надежда Йорданова
Надежда Йорданова Източник: Zonanews

Бившият правосъден министър в кабинета "Петков" и народен представител от ПП-ДБ Надежда Йорданова упрекна премиера Николай Денков, който сравни поведението на зърнопроизводителите с това на "терористи". Изказването му бе по повод очакваните протести от утре в цялата страна. Те идват на фона на решението на парламента да вдигне забраната за внос на украинско зърно.  

 

По-рано днес вицепрезидентът Илияна Йотова призова Денков да подаде оставка. На този фон тази вечер се очаква извънреден брифинг в Министерски съвет. "Без диалог ние не може да постигнем напредък. Лично аз мисля, че подобни тежки определения трябва да бъдат изключени от езика на един политик, особено когато има противоречиви интереси", каза пред NOVA Йорданова.

 

Тя добави, че от една страна, българският производител не може да бъде оставен беззащитен. От друга страна, конкуренцията трябва да бъде гарантирана на достатъчно високо ниво, защото модерният свят показва, че тя е най-добрият регулатор на каквито и да е отношения. Трябва да покажем солидарност към Украйна.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени