Илхан Кючюк: Трите медии на Пеевски опазваха България от задкулисието и кръга "Капитал"

Радев се провали в усилията си да обедини нацията, добави евродепутатът от ДПС

Илхан Кючюк
Илхан Кючюк Източник: Twitter
"Има много масирана атака срещу г-н Пеевски и тя идва основно от кръга "Капитал" и неговите медии, защото г-н Пеевски през годините е разобличавал задкулисието на този кръг. Той съчетава в себе си концентрации на медии, неправителствени организации, които подават сигнали и най-важното – този кръг в много от случаите не участва със своите представители в Народното събрание, но забележете - във всяко едно правителство има своите министри. Задкулисието в България е огромно и г-н Пеевски - точно с трите си медии - пречеше на Прокопиев да реализира своя икономически интерес, който минава през политическа реализация".

Това заяви пред bTV евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Илхан Кючюк.
Той зае категорична позиция, че от ДПС биха защитили всеки техен член или симпатизант, ако попадне в ситуация като тази на Делян Пеевски: 
 
"Това е принципна позиция на ДПС. Ние не сваляме доверието си просто защото някой иска да го свалим, или защото казва, че той не е прав. Искаме доказателства и основания. Не искам да се превръщам в адвокат на г-н Пеевски, но той е декларирал всичко, което е трябвало да декларира по закон".
 
Политикът обяви, че е "твърде вероятно" ДПС да издигне официално свой кандидат за президент, като това ще стане ясно в близките няколко дни.
 
"Що се отнася до действията на Румен Радев – ние имахме роля в избирането му, защото смятахме, че той трябва да бъде "различният президент". За съжаление нашата констатация е, че Радев се провали в усилията си да обедини нацията, да събере целия капитал на България, за да върви страната ни напред с ясни приоритети", разясни Кючюк.
 
 
 
 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени