Илия Лазаров: При смяна на администрацията, САЩ ще жертва част от Европа

Според него интервюто на Тъкър Карлсън с Путин е било без импровизации и под диктовката на екипа на руския президент

Илия Лазаров
Илия Лазаров Източник: Скрийншот видео кадър

"Имаше няколко важни неща в интервюто (на Тъкър карлсън с Путин, бел. ред.), които бяха важни от гледна точка на неговия начин на мислене. Той разсъждава като император на Русия самодържец, което видяхме от тезата му, че Украйна не е съществувала. Казвайки, че Украйна е създадена 1917 г. едва ли не е за него е основание, че може да си върне голяма част от нея. Нарушава основно право на нациите на самоопределение", коментира международният анализатор Илия Лазаров в студиото на "Bulgaria ON AIR".

 

Според него интервюто е било без импровизации и под диктовката на екипа на Путин. "Иначе нямаше да получи интервю или щяха да го прекъснат. Това са контролирани процеси, няма импровизации. То е насочено изцяло към пазара в САЩ, към републиканците - да даде едно рамо на Тръмп, който каза тотална глупост,  че ще насърчава Путин да прави каквото си иска", каза гостът.

 

Във връзка с отмененото посещение на Путин в Турция експертът видя бягство от конкретен ангажимент. Jой прогнозира, че нито Доналд Тръмп, нито Джо Байдън ще стигне до изборите за следващ президент на САЩ: "Имаме надбягване на двама възрастни хора, които са със сериозни съмнения за адекватност. А САЩ са една много млада, силна нация. Тези две фигури не представляват САЩ в никакъв случай. Тези двамата ще бъдат сменени с по-млади кандидати до изборите".

 

Илия Лазаров е убеден, че ако Путин излезе победител - следваща след Украйна ще бъде Полша. "Той смята, че при смяна на администрацията в САЩ, те ще пожертват част от Европа, включително и България. Дали ще се случи - по-скоро не. Той се надява на това развитие на международната обстановка", каза международният анализатор. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени