Искрен Митев от "Продължаваме промяната": Ако хората решат да нахлуят в НС, да го направят – то си е тяхно

Аз съм ваксиниран и съм "за" зеления сертификат, добави той

Искрен Митев
Искрен Митев Източник: Novini.bg

Зеленият сертификат е едно доказателство, че хората са ваксинирани, и всички, които подкрепят ваксинацията, трябва да подкрепят и зеления сертификат. Това сподели пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Искрен Митев.

 

"Аз съм ваксиниран и съм "за" зеления сертификат. Той е една мярка, която стимулира хората да се ваксинират. При определен брой ваксинации в България зеленият сертификат ще отпадне. Никой не иска да затваряме бизнеси или да няма достъп до определени места'', каза още той.

 

На въпрос какво смята за предвидения за днес протест срещу COVID мерките народният представител напомни, че тяхната формация се е родила с протестите, поради което подкрепят правото на хората да протестират.

"Друг е въпросът дали сега е най-разумният момент, когато върлува Омикрон'', напомни все пак той и допълни, че приоритет на управляващото мнозинство е да запази здравето на хората.

 

Относно това дали изпитва някакво безпокойство, ако протестиращите решат да нахлуят в сградата на парламента, Митев изтъкна, че Народното събрание принадлежи на хората. "Ние представляваме народа, така че не ни е страх да влязат хората в Народното събрание, то е тяхно. Народното събрание е за хората, така че те са свободни да влязат и мен лично не ме е страх. Аз съм тук, за да си върша работата", уточти народният представител от ПП.

Източник: Novini.bg

Още от "Политика"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Последни новини

Най-четени