Искрен Митев, ПП: Със заявката за голяма предизборна коалиция, Христо Иванов създава очакване в обществото, предпоставя нещата и това е едно притискане на ситуацията

"ДБ има по-десни избиратели, ние имаме и леви политики... Това трябва да се изговори, да се подкрепи с цифри " - смята той

Искрен Митев, ПП
Искрен Митев, ПП Източник: Zonanews

Христо Иванов прибърза с решението за създаване на голяма предизборна коалиция. С тази заявка той вкарва очакване в обществото, предпоставя нещата и това е едно малко притискане на ситуацията. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев по БНР.

 

ДБ са наши естествени съюзници, аз мисля, че трябва се явим заедно на изборите. Защото така ще дадем на хората един поляризиран избор - ето, ние продължаваме борбата с корупцията и статуквото заедно.

 

Но ДБ има по-десни избиратели, ние имаме и леви политики. Моята позиция е, че 1+1 = 3, но това трябва да се изговори, да се подкрепи с цифри - до средата на август ще има Национален съвет на Продължаваме промяната и там ще се решат нещата, обясни Искрен Митев.

 

По думите му Христо Иванов обаче е създал усещане, че ПП трябва да отговори и, ако каже "не", това ще е отказ от общата политика. А това не е така, категоричен бе депутатът от ПП. 

 

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова  вчера за предизборна коалиция. Той обяви, че на фона на четвъртите избори в рамките на година и половина трябва да бъде показано голямо обединение и то не само между ДБ и "Продължаваме промяната".

 

Има граждански организации като БОЕЦ и "Правосъдие за всеки". Трябва да потърсим всички онези наистина знакови лица и граждански брандове", заяви Христо Иванов. 

 

При някои от битките, които водехме, коалиционните ни партньори оставаха встрани. Това вероятно е проява на зрялост. Народните представители с опит са свикнали нещата да не се решават в Народното събрание, но аз видях, че всъщност могат да се решават там.

 

Случвало се е изказвания от трибуната да променят курса на събитията, да променят определени гласувания, добави депутатът от "Продължаваме промяната". 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени