ИТН непреклонни: Бяхме предадени и няма да участваме в преговори

Кризите повишават необходимостта от редовен кабинет, каза Румен Радев

Консултациите на ИТН при Радев
Консултациите на ИТН при Радев Източник: NOVA
"Това е първата от поредицата консултации за съставяне на редовен кабинет. Явно и политическата ситуация се изостря, а това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет. Всички трябва да се отнасяме отговорно за диалог и да се състави редовно правителство в рамките на това Народно събрание. За нас е важно да чуем и вашата воля за разговори с останалите парламентарно представени сили. Това е което очакват българите на фона на кризите пред които сме изправени". Това заяви Румен Радев на срещата с представители на "Има такъв народ".
 
"Факт е че страната е изправена пред редица предизвикателства и смятаме, че голяма част от тях може да се решат в Народното събрание и без редовен кабинет. Вие заявихте, че ще забавите връчването на втория мандат, за да имаме това време. В крайна сметка, що се отнася за съставяне на правителство, ние опитахме и бяхме изоставени по средата на разговорите. В НС има още 5 партии, отговорността сега е при тях, те имат възможност да съставят кабинет, заяви Тошко Йорданов. 
 
И добави: "Разбира се съществува морална дилема за дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, но това е тяхно решение".
"Явно ще бъде трудно да се съставя кабинет, но аз ще положа усилия. Парламентът обаче може да си свърши работата и се надявам, че най-малкото ще актуализира бюджета и ще вкара плана за развитие.", допълни още Румен Радев.
 
Преди да влязат на срещата представителите на ИТН отговориха и на въпроси на журналисти. По повод вчерашния пост на лидера на ИТН Слави Трифонов, който каза, че партията му ще подкрепи служебно правителство, Йорданов беше лаконичен: "Точно това, което беше написано, точно това означаваше. Говори за подкрепа на служебното правителство в посока криза мигранти".

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени