ИТН върна мандата на Румен Радев. Той: Процедурите вече губят всякакъв смисъл

Радев обяви, че още днес ще повика председателката на Народното събрание Рая Назарян, за да я попита би ли станала служебен премиер

ИТН при Радев
ИТН при Радев Източник: БГНЕС

"Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев и така официално отиваме на избори. Радев им благодари, че поне са опитали да съставят правителство, и обяви, че още днес ще повика председателката на Народното събрание Рая Назарян, за да я попита би ли станала служебен премиер, макар че през седмицата тя официално обяви, че не желае.

 

"Първо искам да ви благодаря за усилията да оползотворите успешно третия последен мандат в една много сложна политическа обстановка. Спиралата от избори без резултат продължава да се завихря и това вече не само предизвиква раздразнение, но и отключва редица деструктивни процеси - блокаж на редица институции, отчуждение на гражданите от демократичния механизъм на изборите и дори съмнения в парламентаризма като ефективна форма на управление на държавата", заяви Радев.

 

След което добави, че "основите на една стабилна коалиция се градят преди изборите" и си пожела честна игра по време на кампанията и съдържателен дебат.

 

От своя страна председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов също благодари на президента за гласуваното доверие за третия мандат.

 

По думите му единственото положително нещо било, че от ИТН провели разговори с всички политически партии в парламента, с изключение на една.

 

Това беше единственият позитивизъм да се постави някаква основа за чуваемост. За жалост, политическата мъдрост не достигна в една партия. Но какво ще се случи, времето ще покаже, посочи Йорданов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени