Ива Митева: Бяхме готови да подкрепим кабинет на Асен Василев

Дали начело на антикорупционната комисия ще бъде Бойко Рашков или друг е въпрос на предложения, каза тя

Ива Митева, ИТН
Ива Митева, ИТН Източник: Zonanews

Направили сме всички наши бележки и опасения по отношение на антикорупционния закон. Вчера го подкрепихме, защото смятаме, че антикорупционното законодателство се нуждае от дълбока промяна. Сега действащият закон не е добър и е необходима голяма реконструкция. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на НС и депутат от "Има такъв народ" Ива Митева.

 

"Всички колеги сме единодушни, че законът се нуждае от преработване, но при запазване на неговите цели и постигане на заложения резултат'', допълни тя и увери, че няма да има никакво забавяне. Митева уточни, че след това ще започне процедурата по избор на председател на КПКОНПИ и разясни, че дали начело на антикорупционната комисия ще бъде Бойко Рашков или друг е въпрос на предложения.

 

По отношение на проваления мандат на ПП за излъчване на нов кабинет в рамките на настоящия парламент, Ива Митева изрази съжаление, че Асен Василев не е съумял да усвои мандата си. Ние бяхме отворени за разговори. Казахме, че ще разговаряме, дори бяхме готови да го подкрепим, но той не направи никакви усилия в тази посока, добави тя.

 

На въпрос за вчерашните преговори с БСП за правителство зам.-председателят на НС заяви, че е обнадеждена. Ние бяхме отворени за разговори. Казахме, че ще разговаряме, дори бяхме готови да го подкрепим, но той не направи никакви усилия в тази посока, добави тя.

 

На въпрос за вчерашните преговори с БСП за правителство зам.-председателят на НС заяви, че е обнадеждена.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени