Ива Митева: Хората ме харесват, силна мажоритарна кандидатура съм

Ако бях свикала извънредно заседание, щях да бъда обвинена в злоупотреба с власт, обясни тя

Ива Митева
Ива Митева Източник: ИТН

Мисля, че колегите ще ме оценят, нека първо и гражданите ме оценят, нека минат първо изборите, така коментира Ива Митева бъдещето си в следващия парламент пред bTV. Тя обясни, че се вижда като силна мажоритарна кандидатура и именно заради парламентарния си опит е ценена от младите колеги от Има такъв народ, както и от колегите си в парламента от другите партии. 

 

"Аз получавам страшно много писма, получавам и много писания на моя телефон и на Фейсбук страницата си и виждам, че хората ме харесват. И по-скоро съм може би силен мажоритарен избор, но виждам, че хората харесват и ИТН и виждат в нея партията на промяната", коментира тя.

 

Митева коментира и защо не е свикала извънредно заседание на парламента. Председателят на НС се аргументира за решението си така: "Съгласно Конституцията има седем дни, в които председателят на НС е длъжен да свика извънредно заседание. Аз не го свиках, тъй като НС е постоянно действащ орган, а чл. 78 от Конституцията е по-скоро извънреден способ. При един постоянно действащ парламент, който има своя редовна сесия и заседания и няма нищо извънредно, не смятам, че това се налага. Ако бях свикала извънредно заседание в нарушение на правилника, щях да бъда обвинена в злоупотреба с власт, затова не го направих"

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени