Ива Митева очаквано напусна "Има такъв народ"

По-рано този месец бившият народен представител Андрей Михайлов също обяви, че напуска партията "Има такъв народ"

Ива Митева се навърта около Костадинов
Ива Митева се навърта около Костадинов Източник: Zonanews

Бившият председател на Народното събрание Ива Митева обяви, че се разделя с "Има такъв народ". Митева обясни, че е изпълнила ангажимента си към партията на Слави Трифонов. "Аз не съм била член на ИТН или на друга партия, имах поет ангажимент към конкретни избори и го изпълних", каза председателят на 46-ото народно събрание Ива Митева в отговор на въпроса напуснала ли е партията на Слави Трифонов.

 

Запитана дали ще участва в следващи избори, тя бе лаконична - "времето ще покаже". "Изборите свършиха, бях поела конкретен ангажимент за конкретни избори, участвах с цялата си енергия, играх с чест и достойнство. Аз и колегите ми доказахме думите на Кристиан Таков, че "Моралът е доброто". В ретроспекция за минали видни личности от българската история - Панайот Волов и Георги Бенковски Митева запита: "Имаме ли такива като Бенковски, Волов днес? Имаме ли духовни водачи".

 

Относно дейността на сегашния парламент тя каза: "Странно е поведението в този период на парламентарните групи". Митева припомни, че БСП преди са се въздържали при обсъждането на машинното гласуване. "Избирателната активност няма нищо общо с хартиената бюлетина", каза Митева пред NovaNews.

 

Тя обясни, че избирателната активност не се влияе от начина на гласуване - с хартия или с машини. Юристката акцентира, че при машинното гласуване има много по-малък брой недействителни бюлетини. Според Митова не се води достатъчна дискусия за въвеждане на мандат "Чужбина" в промените на Изборния кодекс.

 

По-рано този месец бившият народен представител Андрей Михайлов също обяви, че напуска партията "Има такъв народ". Диньо Добрев, областният координатор на партията в Сливен, също се оттегли. Заедно с него напуснаха и пет човека от Нова Загора. Други отцепили се са Любомир Каримански и Кирил Симеонов.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени