Ива Митева разкри за Спешен координационен съвет в парламента. Причината - БСП с нови искания

БСП има предложения за допълнения, които касаят социалната сфера, каза Нинова

Ива Митева
Ива Митева Източник: НС

Една от партиите е възразила по коалиционното споразумение, което наложи спешна среща в сградата на Народното събрание, съобщи пред bTV Ива Митева от "Има такъв народ"/ИТН/.

 

"ИТН изчистихме всичко, внимателно се запознахме със споразумението. Имахме претенции за изчистване на формулировки и от политическа гледна точка задавахме някои въпроси – основно по отношение на назначаването, как ще се назначават изпълнителни директори, председатели на държавни комисии", изтъкна Митева. Тя потвърди, че ИТН ще получи вицепремиер в коалицията.

 

"Доколкото разбрах, ще е регионалният министър", уточни Митева. По думите й ИТН не е партията, която е възразила.

 

БСП е партията, заради която се е наложила спешната среща в Народното събрание тази сутрин, призна пред bTV председателят на БСП Корнелия Нинова.

 

"Искаме в детайли всичко да бъде изпипано. Няма нищо странно в това", смята Нинова. По думите ѝ, в третата част от споразумението - законодателната част, БСП има предложения за допълнения, които касаят социалната сфера. 

Още от "Политика"

Проф. Костадин Ангелов: Много скоро грешката с избора на шеф на НЗОК от ПП-ДБ може да бъде поправена

В хода на дебата относно избора на нов подуправител за Здравната каса председателят на парламентарната здравна комисия обясни колко неподготвен е сегашният шеф на НЗОК от ПП-ДБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени