Ива Митева с остър коментар срещу Мая Манолова и Христо Иванов

Председателката на парламента Ива Митева искаше, но нямаше желание да започне съдебна реформа, каза Манолова

Ива Митева Рупчева
Ива Митева Рупчева Източник: БНТ

Поздравявам президента за решението да разпусне 46-ото Народно събрание на 16 септември. Това заяви шефът на парламента Ива Митева преди заседанието на правната комисия.

 

"От 10-тина дни се упражняват върху мен и президента. Няма да свикам утре извънредно заседание на парламента, ще има редовно в сряда, 15 септември, за да спазим правилника. Вчера Мая Манолова си позволи да каже, че съм нарушила Конституцията. Кое точно съм нарушила? Правилникът е със статут на закон", добави тя и посочи, че е изумена и от коментара на Христо Иванов от "Демократична България" относно неспазването на сроковете.

 

По думите ѝ Манолова и Иванов не са си свършили работата и не познават правилника за работа на Народното събрание, а отправят упреци. Митева коментира, че ако е взела решение за свикване на извънредното заседание, въпреки ограниченията, налагани от правилника за работа, рискува в следващия парламент това да се превърне в трайна практика за нарушаване на сроковете.

 

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори на Митева, според него тя била твърде емоционална. "Правилникът затова е правилник, за да дава процедурни възможности и ако човек има желание да се свърши работа, винаги може", допълни той.

 

"Председателката на парламента Ива Митева искаше, но нямаше желание да започне съдебна реформа, затова не насрочи извънредно заседание. Приемането на първия закон за започване на съдебната реформа – този за Бюрото за защита към главния прокурор, е осуетен от отказа да се насрочи извънредно заседание, въпреки че законът бе приет на две четения в правната комисия". Това заяви Мая Манолова пред медиите в Народното събрание днес.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени