Ива Митева: Татяна Дончева няма място в политиката

Не знам къде Дончева е видяла дългата ръка на ДПС, коментира тя

Ива Митева
Ива Митева Източник: НС
Когато говорите постоянно и толкова убедено за задкулисие, значи сами сте го виждали. Човек, който изрича неверни думи и с лека ръка се опитва да омърси честта и достойнството на много хора, той трябва дълбоко да се срамува. Такива хора като Татяна Дончева наистина нямат място в българската политика. Това каза в ефира на БНТ бившият председател на Народното събрание от "Има такъв народ" Ива Митева.
 
"Не знам къде Дончева е видяла дългата ръка на ДПС, но аз не съм я виждала. Аз бях два пъти председател на Народното събрание и никой не ми е казвал какво да правя, никой не ми е звънял по телефона да разпорежда", увери Митева.
 
"На Великден бях видяна със Стоян Денчев в църква и бях привързана към ДПС. Тогава го видях за първи път. В негово интервю чух за първи път "кабинет на промяната". "Има такъв народ" не използва "кабинет на промяната", но го чувам постоянно от другите партии. Кой тогава е привързан с ДПС", попита тя.
 
Ако зад ИТН стоели задкулисни интереси, то кабинет е щяло да бъде съставен без оглед на обстоятелствата, добави бившият парламентарен шеф.
 
"Битува мнението, че актуализацията на бюджета е дело на Асен Василев и служебния кабинет. Не, това е постижение на парламента. Особено в сферата на пенсиите парламентът даде по-добри решения от вече предложените. Същото е и в сферата на културата", отчете краткия живот на 46-тото НС тя.

По думите ѝ проблемите са страшно много и е нужно да се говори повече за здравеопазване, образование и социални дейности. "А не само да се въртим около закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Не смятам, че това е основният проблем на съдебната система", заяви Митева.

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането, седя в скута ми, пи мазно турско кафе, иска Андрей Янкулов за главен

Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени