Ива Митева закри последното заседание на злополучното 46-то Народно събрание

Парламентът успя да проведе 27 заседания

Ива Митева
Ива Митева Източник: БТА

Председателят на парламента Ива Митева закри последното заседание на 46-ото Народно събрание. Дневният ред бе изчерпан с приемането на доклада на комисията за полицейското насилие на протестите и подслушването на протестиращи и на опозицията.

Колеги, пожелавам ви една успешна и спокойна предизборна кампания, каза Митева. 

 

От конституирането си, без да излиза в лятна ваканция, парламентът успя проведе 27 заседания. Депутатите създадоха  22 постоянни и шест временни комисии  - за ревизия на управлението в последните пет години, за Росенец и Буджака, по Закона Магтинтски и за т.н. "полицейското насилие" по време на метежите, вдъхновени от Румен Радев, от миналото лято. Внесени са 81 законопроекта, но депутатите успяха да гласуват само актуализацията на трите бюджета – на НЗОК, ДОО и голямата финансова рамка.

 

През последния си работен ден парламентът успя да приеме окончателно промените, с които Бюрото за защита на свидетели да премине от прокуратурата към Министерството на правосъдието, да ратифицира дарение и препродажба на ваксини към чужди страни и да гласува на първо четене промените в Закона за съдебната власт, с които се премахват специализираните съд и прокуратура.

 

Депутатите успяха да приемат и доклада на Временната комисия за разследване на фактите и обстоятелствата за упражнено полицейско насилие над граждани по време на антиправителствените протести от миналата година, както е официалното и крайно необективно спрямо фактите наименование на тази комисия.

 

По традиция, парламентарните групи прочетоха декларации от трибуната, за да обобщят работата на Народното събрание, но използваха възможността и за първите си предизборни послания. След последния звънец, депутатите от "Има такъв народ" застанаха на парламентарната трибуна за обща снимка с председателя Ива Митева.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени