Иван Ченчев се размечта: БСП ще повиши резултатите си на предсрочните избори

Перспективата е по-скоро БСП да изпадне от трето на четвърто място и това се коментира като предстояща реалност от все повече анализатори

Иван Ченчев
Иван Ченчев Източник: БСТВ

Решението БСП да върне мандата за съставяне на кабинет на 5 май, след като го получи от Румен Радев било взето след голяма дискусия на Националния съвет. Това коментира в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Иван Ченчев. Той се размечта и каза, че на предсрочните избори през юли БСП ще "надгради резултата си". Това е смехотворно, защото перспективата е по-скоро БСП да изпадне от трето на четвърто място и това се коментира като предстояща реалност от все повече анализатори. Особено в контекста на променените изборни правила, които ще допринесат ДПС да увеличи с от няколкодесетки хиляди до над сто хиляди повече избиратели от Турция. 

 

Решението за връщане на мандата от БСП е било предопределено, тъй като БСП няколко пъти е подала ръка на партиите на протеста и те не откликнали, допълни депутатът от БСП. Той продължи с втръсналите вече опорни точки на "Позитано" 20 за т.н. "режим на Борисов", който бил само ударен, но не е свален окончателно.

 

"Този парламент по никакъв начин не работи за хората", посочи Ченчев. По думите му парламентът трябва да "работи за хората, да разреши техните проблеми, да извади България от кризата – икономическата, социалната и здравната". Много странно говорене от представител на партия, която винаги, когато е била на власт е довеждала страната ни до страховити кризи. Да се говори, че днес има криза е демонстративно лъгане, особено от човек, чиято партия не може да бъде запомнена с друго, освен с катастрофалните последици на всяко нейно управление. Запълнените магистрали и километрови опашки на КПП-та са много странен знак за "криза", брутният национален продукт се е удвоил за последните десет години, а парите за здравеопазването са няколко милиарда. 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени