Иван Гешев създава "Справедливост за България"

Решенията за съдбата на България се диктуват от чужди корпоративни интереси, заяви той

Иван Гешев
Иван Гешев Източник: Zonanews

Бившят главен прокурор Иван Гешев обяви, че създава гражданско родолюбиво и консервативно движение, наречено: "Справедливост за България".

 

В нарочно видеобръщение той обяви, че след като най-после бъде приета оставката му като редови прокурор, ще "застана заедно до хората в името на съхраняването на българската национална идентичност".

 

"Най-важното за мен е прекият контакт с хората, да имаме възможността да участваме пряко в държавното управление. Управляващата класа винаги е искала да ограничи това право, но никога България не е била поставяне в такова унизително положение", настоя той, цитиран от БНР.

 

По думите му Народното събрание се крепи, само защото е превърнато в убежище за имунитети. "Едни да се изперат, а други да се докопат до властта. Решенията за съдбата на България се диктуват от чужди корпоративни интереси, никой не мисли за България и за народа, това не може повече да бъде търпяно. Управляващата върхушка е виновна за за моралния и икономически срив в страната... Те върнаха мутрите и мутренските години и страшния ръст на битовата престъпност, те трансформираха милиарадите активи от националното ни богатство", каза още Гешев.

 

Според него проектът му ще се бори за истински патриотизъм под мотото: "Бог, Отечество, Семейство". Сдружението му ще се бори за "възстановяване на справедливостта, смазана от "олигархичния модел" в последните години".

 

Той анонсира, че целта на движението ме е независима съдебна власт, защитена от престъпни политически посегателства. 

 

"Честен и надеждно контролиран изборен процес, възстановяване на мажоритарния избор, на справедливостта, смазана от престъпния олигархичен модел. Това е най-важното - възстановяване на справедливостта. Готов съм да работя с всеки българин в името на националния интерес", настоя Иван Гешев.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени