Иван Таков, БСП: За 7 години партията загуби около 800 000 избиратели

Таков каза, че "Бузлуджанци" не е алтернативен проект в БСП

Иван Таков
Иван Таков Източник: БСП

За 7 години партията загуби около 800 000 избиратели. Тези братоубийствени войни сриват доверието в БСП. Срамно е да се признае, грешно е да се премълчи. Това заяви по БНТ Иван Таков, председател на столичните социалисти и общински съветник.

 

Таков каза, че "Бузлуджанци" не е алтернативен проект в БСП. Това обясни, че това е движение, създадено от хора, които ги интересува партията, а не депутатските места. По думите му, това, което се случва в структурите, не дава оптимизъм за висок резултат за изборите.

 

"За 7 години партията загуби около 800 000 избиратели. Лъч надежда беше София, но с ясни леви идеи и послания. Видяхме, че тези послания имат чуваемост и тях искаме да продължим", разясни Таков. Таков отрича за сглобка в София между БСП, ГЕРБ и ПП/ДБ. Тези избори ни бяха откраднати, имахме исторически шанс да променим София, смята той.

 

БСП
БСП Източник: Zonanews

Лидерът на столичните социалисти изрази притеснение от това, че много малко решения, които касаят националната политика и политиката на партията, се взимат от Националния съвет, както би трябвало да бъде. Той даде за пример решението от преди години Вежди Рашидов да бъде издигнат за председател на Народното събрание, предложението Асен Василев да е премиер, както и отказа сега БСП да се яви на консултациите при президента.

 

"През спасяването на БСП, може да се спаси държавата. БСП трябва да върви по пътя на обединението и да бъдем алтернатива на сглобката", категоричен е Таков.

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени