Иван Таков, БСП: За 7 години партията загуби около 800 000 избиратели

Таков каза, че "Бузлуджанци" не е алтернативен проект в БСП

Иван Таков
Иван Таков Източник: БСП

За 7 години партията загуби около 800 000 избиратели. Тези братоубийствени войни сриват доверието в БСП. Срамно е да се признае, грешно е да се премълчи. Това заяви по БНТ Иван Таков, председател на столичните социалисти и общински съветник.

 

Таков каза, че "Бузлуджанци" не е алтернативен проект в БСП. Това обясни, че това е движение, създадено от хора, които ги интересува партията, а не депутатските места. По думите му, това, което се случва в структурите, не дава оптимизъм за висок резултат за изборите.

 

"За 7 години партията загуби около 800 000 избиратели. Лъч надежда беше София, но с ясни леви идеи и послания. Видяхме, че тези послания имат чуваемост и тях искаме да продължим", разясни Таков. Таков отрича за сглобка в София между БСП, ГЕРБ и ПП/ДБ. Тези избори ни бяха откраднати, имахме исторически шанс да променим София, смята той.

 

БСП
БСП Източник: Zonanews

Лидерът на столичните социалисти изрази притеснение от това, че много малко решения, които касаят националната политика и политиката на партията, се взимат от Националния съвет, както би трябвало да бъде. Той даде за пример решението от преди години Вежди Рашидов да бъде издигнат за председател на Народното събрание, предложението Асен Василев да е премиер, както и отказа сега БСП да се яви на консултациите при президента.

 

"През спасяването на БСП, може да се спаси държавата. БСП трябва да върви по пътя на обединението и да бъдем алтернатива на сглобката", категоричен е Таков.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев: Пожарите на територията на България за овладени, приемаме програмата за компенсиране на пострадалите

Предвижда се подкрепа също за хората, които не са регистрирани като земеделци, но са загубили домашните си животни заради пожара

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов: Трябва да се върнем към корените на демокрацията

Относно скандалът между президентството и МВнР относно назначаването на Николай Ненчев като посланик на България в Украйна Борисов заяви, че не вижда нищо лошо в това и го нарече просто "институционален спор"

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски изпрати в МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за корупцията в Агенция "Митници"

Шумният скандал е свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция "Митници" и участието на висши държавни служители, протежета на "Продължаваме Промяната", политици от ПП-ДБ и контрабандисти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени