Ивайло Мирчев, ДБ: Следващото мнозинство не трябва да е анти-ГЕРБ, а да покаже, че може да управлява държавата

Не е добре държавата да бъде управлявана до края на годината от служебен кабинет, добави той

Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев

"Следващото мнозинство не трябва да е анти-ГЕРБ, а да покаже, че може да управлява държавата". Това коментира депутатът от "Демократична България" Ивайло "Тялото" Мирчев в предаването "Седмицата” на Дарик радио. "Следващото Народно събрание трябва да положи максимални усилия за съставяне на правителство. Не е добре държавата да бъде управлявана до края на годината от служебен кабинет, тъй като предстои да се решава тежък проблем с актуализацията на бюджета", добави още той. 

 

Като най-големия очертаващ се проблем пред липсата на излъчено от парламента правителство той посочи невъзможността за актуализация на бюджета. Според Мирчев, такава ще бъде необходима, за да може да се реши и въпросът за преизчисляването на пенсиите. Затова той призова хората да гласуват за партиите, които могат да променят страната към по-добро. "Актуализацията на бюджета е задача, при която ще трябва да се разпределят милиарди, а също и да се търси решение за намирането им", каза Мирчев.

 

"Следващото мнозинство не трябва да е анти-ГЕРБ, а да покаже, че може да управлява държавата. Искаме мандат, но ни трябва по-голяма подкрепа. С 27 депутати можем да сме само добра опозиция", добави той. Ивайло Мирчев се надява на променена конфигурация на парламента след предстоящите избори, но не изключи относително сходно разпределение на силите. Той посочи, че това би бил лош знак за политиците, които ще трябват да преосмислят поведението си.

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени