Ивайло Вълчев, ИТН: По-скоро ми се струва, че е имало сценарий ИТН да е номинален партньор, с когото да се прикрият срамотиите, с ИТН да бъде опран пешкирът

"Ако е имало сценарий за падането на кабинета, със сигурност не сме знаели за него", казва той

Ивайло Вълчев
Ивайло Вълчев Източник: 7/8 TV

Ако е имало сценарий за падането на кабинета, със сигурност не сме знаели за него. Това каза в предаването "Лице в лице" по  bTV Ивайло Вълчев от "Има такъв народ".

 

Като се замисля, от дистанцията на времето по-скоро ми се струва, че е имало сценарий ИТН да е номинален партньор, с когото да се прикрият срамотиите, с ИТН да бъде опран пешкирът, заяви Вълчев.

 

Цялата енергия, с която трябваше да се разгради предишният модел и да се гради наново, отиде в разправии, добави той.

Не съм съгласен с тезата, че от самото начало целта на ИТН е била не да работим, а да взривим коалицията. Не мисля, че има човек с нормална логика, който може да приеме тази теза, подчерта Ивайло Вълчев.

 

Попитан дали подкрепя думите на президента, че има хаос в енергетиката, той посочи: "Имаше начини да се вземат други решения в енергетиката, но предложенията на издигнатия от ИТН министър на енергетиката не са били възприети".

 

В отговор на въпрос за очакванията му за изборите, Вълчев заяви: "ИТН за трети пореден път оказва, че не влиза в политиката, за да се добере до властта и да не мръдне от там. Показахме, че за нас е най-важното да се прави това, което се говори, да няма това лицемерие, на което станахме свидетели. Не искам да се научим да сме политици като хората от системата".

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени