Ивелин Михайлов: Марков ми каза, че ако има подкрепа от "Величие" за даден кабинет, може партията да получи министерски пост

По думите на Михайлов твърденията на Марков, че е единствен идеолог на партията, не са верни, защото "той не може да управлява и двама човека"

Ивелин Михайлов
Ивелин Михайлов Източник: Скрийншот видео кадър

"Това, което ще споделя, не представлява разцепление на партията или край на идеята, с която сме дошли, защото партията и идеята съществуват. те са като влак - някои хора се качват на него, други слизат, но той продължава да върви. Нашата насока е дадена от нашите избиратели", заяви Ивелин Михайлов от "Величие" в живо включване по Yoy tube.

 

По думите му Николай Марков му е казал, че ако има подкрепа от "Величие" за даден кабинет, може партията да получи министерски пост.

 

Михайлов представи хронологията на събитията, в които лично е участвал. "Каза ми, че има предложение, в което ние можем да поемем някакво министерство, да покажем какво можем да работим. Казахме си примерно ЖП транспорта, защото за него говорихме, че имаме идеи какво да направим и какво да се случи, ако подкрепим някакво правителство, същевременно така да се оправят другите проблеми, които имаме", посочи Михайлов. 

 

Той разказа как на 19 юни получил обаждане от човек, който му казва, че "Величие" трябва да подкрепят правителство с ГЕРБ и ДПС, иначе ще има компромати. Михайлов твърди, че Марков го инструктирал да говори с Виктория Василева, която му казала, че е добре "Величие" гласува за председател на парламента на ГЕРБ, защото са най-голямата партия и това им се полага.

 

Поискал среща с депутатите си на 22 юни. "Аз съм бил говорител на партията, а в един момент спира да ми се дава информация. Виктория Василева, Етиен Леви и Георги Куков не дойдоха, а Марков закъсня с три часа", каза Михайлов и определи това като неуважително.

 

Марков го предупредил, че с нещата, които говори, може да си докара десет години затвор и че търгува с влияние. В един момент Марков казал на Михайлов: "Спри да се занимаваш с политика, а аз ще ти реша финансовите проблеми и другите проблеми, които имаш".

 

Ивелин Михайлов
Ивелин Михайлов Източник: Скрийншот видео кадър

По думите му неговият съпартиец е започнал "да повтаря мантрата на хора, които искат да му скалъпят нещо".

"Той ми каза – Разреши ми да ти реша финансовите проблеми. Спри да се занимаваш с политика. Това ми го каза Марков, който нямаше пари за кафе. Той дори май не е член в партията – не си е платил членския внос", каза още Михайлов.

 

"Наистина той нямаше пари за кафе по време на предизборната кампания. Навсякъде, където сме ходили, никога не е дал. Мисля, че дори не е член на партията, не си е платил членския внос, за да подпомогне партията, а изведнъж този човек ще ми решава проблеми за милиони", каза още Михайлов.

 

По думите му той го уверил да не се притеснява, но Марков отговорил "Ти не разбираш последствията, ти ще бъдеш унищожен. Смъртта ти няма да е достойна. Ти ще бъдеш смазан, захвърлен, нападнат и от твоите, и тогава унищожен".

 

По думите на Михайлов твърденията на Марков, че е единствен идеолог на партията, не са верни, защото "той не може да управлява и двама човека".

 

На живото предаване в YouTube присъства и депутатът от ПГ на "Величие" Красимира Катинчарова. По думите ѝ разделението в групата се е получило почти веднага след съставянето на ръководството в групата, основано на "дългогодишни приятелства от 15-20 години".

 

Красимира Катинчарова
Красимира Катинчарова Източник: Скрийншот видео кадър

По думите ѝ гласуването за председател на НС е било представено на депутатите от "Величие" като незначително. След гласуването депутат Виктория Василева казала, че "партията е показала конструктивна линия на поведение и тя е получила персонално поздравления от няколко посолства".

 

Стела Бобчева
Стела Бобчева Източник: Скрийншот видео кадър

Тя допълни също, че когато Николай Марков е поискал извинение от Ивелин Михайлов, това не е било съгласувано с депутатите. По думите ѝ на събрание на парламентарната група е било взето решение от ПГ да кажат, че няма разкол във "Величие".

Катинчарова е категорична, че никога не са говорили "Величие" да подкрепи програмно правителство.

Още от "Политика"

Атанас Запрянов: Позицията на България за Срещата на върха на НАТО не може да бъде разсекретена, тъй като се базира на с

Тези документи не се изпращат до всички ведомства, а само до ведомствата, които ги касаят. Тук е и изискването на българския Закон за защита на класифицираната информация, обясни той

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов от трибуната: Да прекратим процедурата, да помолим за прошка! Ще се видим след изборите!

Лидерът на ГЕРБ добави, че новият лидер на парламента е председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов, защото сутринта по време на заседанието е изкомадавал ПП-ДБ, БСП и "Величие"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени