Иво "80 % дебили" Христов нападна Нинова: За 5 години редуцира БСП до треторазрядна провинциална партия от миманса

"Правителство ще бъде съставено в условията на забиване на нож в гърба и лицемерни усмивки пред камерата", заяви той

Иво Христов
Иво Христов Източник: Radio999bg.com

В рамките на пет години да редуцираш една партия до треторазрядна, провинциална, бутикова партия от миманса е очарователно постижение на Корнелия Нинова и БСП. Ако те не успеят да изградят мост към младите, защото левите движения винаги са младежки по естество - а не пенсионерски, ще ме прощавате, БСП са осъдени на изчезване. Това заяви бившият депутат от БСП Иво Христов, член на Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за кандидат-президент, в интервю пред БНР.

 

"В БСП очевидно имаме проблем. Формално той е лидерски - управлението на Нинова, която от близо 1 млн. гласоподаватели, които имахме, когато кандидатствах за народен представител през 2017 г., ги редуцира до 300 000, което е очарователно постижение в рамките на пет години", коментира арогантникът, който преди четири години нарече 80 % от българите "дебили". И не понесе никакава отговорност за думите си, извинявайки се с половин уста. 

 

Според него обаче е ясно, че за това има и системни причини и те не трябва да се слагат на главата на Нинова:

"Те се изразяват в това, че БСП има фундаментален и сериозен проблем със своята положеност тук и сега в българското настояще и бъдеще. Електоралната им мощ се определяше от медицинския факт, че 1 млн. души се чувстваха свързани емоционално и биографично с миналите 45 години. Чисто физически, за добро или за лошо, тези хора си отиват – електоралната база намалява, а нова не идва".

Христов прогнозира, че е много вероятно да има редовен кабинет с коалиция от четири партии и "взаимен рекет и извиване на ръце" и добави, че ако това не стане, "хората ще ги убият с камъни".

 

"За БСП и ДБ съставянето на правителство ще бъде въпрос на физическо оцеляване като политически сили. Правителство ще бъде съставено в условията на най-очарователните български качества - забиване на нож в гърба и лицемерни усмивки пред камерата.

По темата за Крим Иво Христов каза, че "тази Кутия на Пандора не трябва да се отваря, защото този свят се състои не от юридически регламенти, а от това кой има по-голяма тояга", а за дипломатическите ноти от Турция - "буря в чаша вода".

Припомняме, че в интервю през 2014 г. за тогавашния в. "Преса" Иво Христов каза следното: "БСП няма нищо общо със социализма". И три години след това вече беше депутат от същата, нямаща нищо общо със социализма партия. Може би, защото и той като Нинова, идваше от СДС - Иво Христов е бил изключително близък до Светослав Лучников през 90-те години. Бил е експерт към Правната комисия в НС в четири парламента, вкл. докато Лучников беше шеф на същата комисия. 

Интервюто на Иво Христов за в. Преса
Интервюто на Иво Христов за в. Преса Източник: в. Преса



Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени