Иво Атанасов, ИТН: Ще искаме закриване на комисията за конституционни промени и оставката на Христо Иванов

"Човек, който е участвал в правителството на Борисов и не е успял да направи конституционни реформи, който казвал "г-н началник" и е правил чупки в кръста, не може да изпълни функциите на комисията, смята Атанасов

Иво Атанасов, ИТН
Иво Атанасов, ИТН Източник: Zonanews

Не съм уверен, че като председател на Временна комисия за конституционни промени Христо Иванов може да изпълни задачите, за които е съставена комисията. Има вътрешно усещане, че човек, който е участвал в правителството на Борисов и не е успял да направи конституционни реформи, който казвал "г-н началник" и е правил чупки в кръста, може да изпълни функциите на комисията.

 

Това каза депутатът от "Има такъв народ" Иво Атанасов, предаде БГНЕС. Атанасов съобщи, че предвид предстоящите празници ще запази спокойствие, но след като на 3 май станат три месеца от създаването на комисията, ще поиска оставката на Христо Иванов и ПГ на ИТН ще внесе предложение за закриване на комисията и поемането на функциите ѝ от правната комисия.

 

Иво Атанасов припомни, че на 3 февруари са гласували временна комисия за конституционни промени. "От справка на сайта на НС и от разговори с колеги народни представители, тази комисия не е провела нито едно заседание", посочи той.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени