Иво Атанасов заяви, че ще предложи на парламентарната група на ПП да гласува оставката на Вежди Рашидов

"Г-н председател, моля да обясните на хора, които задължително трябва да си заработят някакво показване тук, като минават от една парламентарна група в друга, че за следващите избори това няма да им помогне" - контрира Маноил Манев

Иво Атанасов, ИТН
Иво Атанасов, ИТН Източник: Zonanews

Депутатът от "Продължаваме Промяната" Иво Атанасов заяви, че ще предложи на парламентарната си група да гласува оставката на Вежди Рашидов като председател на парламента. Повод за това е назначаването на Стефана Караславова за главен секретар на Народното събрание.

 

Атанасов отправи упрек към слабото управление на администрацията и каза, че носи лист, придружен с папка от името на гражданското движение "БОЕЦ" с данни за Караславова. По думите му Рашидов не е приел представителите на "БОЕЦ" в кабинета си.

 

"Касае се за три одиторски доклада и нарушения на това лице. Ако вие сте запознати със служебното досие на това лице, вариантите са два: или да изпълнявате поръчки на Десислава Атанасова и тя да ръководи вашите административни действия или да продължавате с калинките на ГЕРБ и схемите на злоупотреби.

 

Касае се за сключване на договори с Велинград, ремонт на партийния дом, разпределяне на ДМС-та и единственият критерий е бил "героизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ", каза Атанасов.

 

След това той връчи папката на Вежди Рашидов, който заяви, че ще я запази "за вечни времена".

Изявлението на Атанасов предизвика напрежение сред депутатите от ГЕРБ, а на трибуната излезе депутатът Маноил Манев.

 

"Той иска да взриви залата, иска да се не се приемат комисиите, иска да се бойкотира и торпилира работата на НС, както ПП правят от първия работен ден.

 

Г-н председател, моля да обясните на хора, които задължително трябва да си заработят някакво показване тук, като минават от една парламентарна група в друга, че за следващите избори това няма да им помогне, когато се държат нагло и безотговорно. Сега в момента на Народното събрание му трябва разбирателство", заяви Манев.

 

След това депутатите продължиха по точките от дневния ред на парламента.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени