Иво Мирчев: Стефан Янев е открит путинофил

Няма нужда НС за решава за оръжията за Украйна

Иво Мирчев
Иво Мирчев Източник: Zonanews

Това е решение на правителството, няма никаква нужда парламентът да взема решение за изпращането на оръжие за Украйна, коментира депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в сутрешния блок на БНТ 1.

 

Ние сме оптимисти, във вторник има коалиционен съвет, на който тази тема ще бъде поставена, допълни той. За "Демократична България" следващият ход е този въпрос да бъде предложен на вниманието на националните органи на партията - те са тези, които трябва да вземат решение какво се случва с ролята на ДБ в това управление. Целият цивилизационен свят вече изпрати военна помощ на Украйна - няма страна, която да не го е направила, каза Мирчев.

 

По въпроса дали ще пътува заедно с Корнелия Нинова и Кирил Петков при посещението в Киев следващата седмица, той заяви, че такива разговори не са водени. Самият Мирчев допълни, че е посетил Одеса и Болград, така че бил наясно със ситуацията в Украйна.

 

Вчера премиерът обяви, че заедно с коалиционните си партньори ще посети Украйна, за да бъде взето решение дали да изпратим военна помощ. Не сме коментирали смяна на министри заради разногласията по въпроса за военната помощ, коментира още Мирчев.

 

Относно смяната на министъра на отбраната Стефан Янев, той заяви:

"Стефан Янев е открит путинофил, който в никакъв случай не работеше за интересите на България и времето показа, че това е било правилно решение".

 

Според Мирчев големият проблем в момента е инфлацията. През следващата седмица правителството ще излезе с пакет за подпомагане и антикризисни мерки, които в момента се обсъждат, посочи той. Мерките ще бъдат доста широки и очакванията са да омекотят финансовия удар.

 

Газът за България вече е осигурен. Ясни са трасетата. Единственият проблем, който се решава в момента, е цената на доставките и се работи много активно по решаването му, съобщи още Мирчев.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени