Иво "Тялото" Мирчев брани комуниста Рашков за Турция: Очевидно става дума за намеса и манипулация

Той потвърди, че ще бъде наблюдател на изборния процес в Турция на втория тур на президентските избори

Иво Мирчев
Иво Мирчев

"Очевидно, че сега става дума за някаква намеса, тъй като гласовете от Турция са близо 3 пъти повече от тези на изборите през юли".

 

Това каза пред БНР Ивайло Мирчев от "Демократична България", който ще бъде наблюдател на изборния процес в Турция на втория тур на президентските избори в неделя, 21 ноември.

 

Той уточни, че ще бъдат няколко екипа, които ще се разпределят в градовете Истанбул, Измир, Бурса и Чорлу:

"Това, което видяхме от кадрите на телевизиите, беше смущаващо. Да не говорим, че в една секция да са гласували 1600 души, в тази ситуация, е невъзможно. Очевидно става дума за манипулация", твърди Мирчев, благодарение на чиято партия .

 

Мирчев смята, че изборният закон не е бил спазен в Турция:

"Ако върнем старото състояние на Изборния кодекс (с ограничение до 35 секции в страните, които са извън ЕС, бел. ред.), нашите сънародници във Великобритания няма да могат да гласуват. Това беше основната причина за промяната", каза той. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени