Изгонените от Нинова опозиционери завеждат дело срещу нея

Припомняме, че на 50-тия конгрес на БСП, който се проведе в събота, бяха изключени 14 души

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

Скандалите в БСП продължават. След изключването на част от опозицията, стана ясно, че решението ще бъде атакувано в съда. Последваха и декларации за напускане.

 

"Нищо не е свършило, съпротивата продължава. Вижте, не може първо поколение ликвидатор да изключи трето поколение социалист. Какво ще ми вземе?", коментира Петър Витанов, евродепутат, изключен от БСП.

 

Витанов е категоричен, че решението за изключването на 14 души от партията е противоуставно и ще бъде атакувано в съда.

 

Припомняме, че на 50-тия конгрес на БСП, който се проведе в събота, бяха изключени 14 души, сред които Кирил Добрев, Светлана Шаренкова, Ана Пирински, Петър Витанов, Валери Жаблянов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Пеканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жаблинков.

 

Обяснението на ръководството след като на конгреса се стигна до ръкопашни схватки бе дадено от Кристиян Вигенин - някога особеон близък на Станишев, а сеге сред "преторианците" на Нинова.

 

"Това окупиране на трибуната, блъскането по трибуната, виковете "Оставка" естествено роди емоционалната реакция на конгреса тези хора да бъдат наказани", обясни Кристиян Вигенин.

 

Освен в съда, изключените смятат да се оплачат от решението на конгреса и в общопартийната контролна комисия. Неофициално се твърди, че следващата седмица ще има още напуснали партията.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени