Изключиха Георги Гергов от БСП

Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията. Събрани са необходимите подписи за приемане на съответното решение

Корнелия Нинова и Георги Гергов, когато трябваше да я избират за председател на БСП
Корнелия Нинова и Георги Гергов, когато трябваше да я избират за председател на БСП

Според особено близкият до Гергов преди години Александър Симов, който сега се е врътнал като палачинка,  "най-фрапиращото престъпване на нормите от Гергов е свиканото от него нелегитимно заседание на Областния съвет в Пловдив в разгара на пандемията". Сякаш групата на БСП в НС спазва всички мерки на карантината. Точно обратното. В официалното прессъобщение на БСП за чистката в Пловдив отдалеч се забелязва тежкия, коварен и много безмилостен стил на Нинова. Тя обезглави и натири от БСП всички, които през пролетта на 2016 г. и помогнаха да оглави БСП. 

„Установиха се и подписани “присъстващи”, били в същото време под карантина. Представителят на Националния съвет на БСП е бил изгонен, за да не наблюдава какво се случва“, обяви двойникът на младия Хрушчов, който наподобява украинският "пособник" на Сталин не само външно. Навремето Хрушчов е сред най-близките на Сталин в продължение на близо две десетилетия, но след смъртта му се завърта на 180 градуса и става първи "антисталинист". Така и с Александър Симов. Но това са познати, характерни за тази антибългарска партия прийоми. Александър Симов е убеден, че решението  за изключването на Гергов от партията е процес на катарзис сред българските социалисти.
„БСП се изчиства, БСП дефинира много по-ясно своя образ и започва да стъпва на принципна основа”, добави той. Точно така - един по един, та до един.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени