Изпълнителното бюро предлага БСП да върне мандата

Три са обсъжданите варианти, които лидерката Корнелия Нинова представила пред пленума

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

Изпълнителното бюро на БСП се е обединило около варианта партията да върне третия мандат за съставяне на правителство и да обясни на хората защо го прави, информира "24 часа". Това е станало ясно в началото на съвместното заседание на Националния съвет и парламентарната група на левицата, което се провежда на "Позитано" 20 в този час. На него социалистите трябва да решат с каква позиция ще отидат при Румен Радев на 5 май за връчването на мандата.

 

Три са обсъжданите варианти, които лидерката Корнелия Нинова представила пред пленума:

  1. БСП взема мандата с програма и партиен кабинет. Той обаче няма да мине, признала Нинова.
  2. Надпартиен експертен и програмен кабинет Този вариант е също малко вероятно да мине, а и има риск да бъде подкрепен от ГЕРБ, което е опасно за БСП, изразила опасения Нинова.
  3. Връщане на мандата и честно обяснение пред хората защо се прави това - на този етап БСП няма подкрепа за промяна нито от избирателите, нито от другите партии на промяната в парламента. 

    А с ГЕРБ и ДПС не може да се направи правителство, категорична била Нинова. В момента тече дискусия по трите предложения.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени