Изпращаме 10 военни и 4 кораба в Противоминната група в Черно море

Разрешава се изпращането и използването на до 4 (четири) военни кораба ( клас фрегата - с екипаж до 153 военнослужещи, клас противоминен - с екипаж до 50 военнослужещи) с щатното им въоръжение

Министерски съвет (МС)
Министерски съвет (МС) Източник: Zonanews

Разрешава се изпращането на до 10 военнослужещи на длъжности в състава на Противоминната военноморска група в Черно море на територията на Румъния и/или Турция. Това решение взе правителството в сряда, съобщават от правителствената пресслужба. 

 

Разрешава се изпращането и използването на до 4 (четири) военни кораба ( клас фрегата - с екипаж до 153 военнослужещи, клас противоминен - с екипаж до 50 военнослужещи) с щатното им въоръжение.

 

Изпращането им е в съответствие с графиците за използването и зоната на операцията, определени по реда предвиден в Меморандума за разбирателство, подписан между България, Румъния и Турция на 11.01.2024 г.

 

Военните кораби ще изпълняват задачи, съгласно Меморандума във вътрешните морски води, териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на страните по Меморандума.

 

Припомняме, че до 60 дни годишно работи съвместната ни противоминна група с Румъния и Турция. Графикът може да включва не повече от 4 периода по 15 дни за една календарна година.

Още от "Политика"

Бойко Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност и, за което ГЕРБ-СДС изцяло носи отговорност

Ако правителството мине с някой трик, дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят, тогава правителството ще има много кратък живот, но не, че някой ще го събори - просто ние ще излезем от него

Прочетете повече прочетете повече

Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия (ВИДЕО)

Без Господа нищо не може да се направи. Най-смирено ще продължим да помагаме по силите ни на всички православни църкви, заяви лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени